Personlig assistans

Det är varje människas rätt att få leva ett självständigt liv och att ha rätten att bestämma vilka personer man vill ha omkring sig.

Vi är noga med att utgå från kundens önskemål och behov när vi utser en assistent. Fungerar inte personkemin så fungerar ingenting och därför är det viktigt att det blir rätt.

Vi är behjälpliga med personlig omvårdnad, kommunicera med omgivningen via teknik, följa med ut och träffa vänner eller gå på bio, ta kontakt med myndigheter och mycket till.

 

Om en kund har fått avslag eller för lite beviljade timmar ställer vi alltid upp och överklagar. Hela vitsen med personlig assistans är att få hjälp och stöd, och därför finns vi där oavsett vad det än gäller.

Vi kan erbjuda assistans till alla målgrupper över 18 år

Trygghet

VI är tillgängliga dygnet runt och du får en personlig kundansvarig som hjälper dig med allt kring din assistans.

Närhet

Ibland kan den mest lämpade personen att assistera vara en anhörig. Därför ser vi gärna att en anhörig ska att kunna utbilda sig och arbeta som en personlig assistent genom vår verksamhet.

Begäran om assistans

Du som har en omfattande funktionsnedsättning kan ha rätt till personlig assistans för att klara vardagen och leva ett så självständigt liv som möjligt.Du ansöker om personlig assistans hos kommunen om ditt behov understiger 20 timmar i veckan.

Om du behöver hjälp i mer än 20 timmar per vecka så ska du söka hjälp hos försäkringskassan.

Juridisk hjälp

Vi hjälper till att kontakta olika myndigheter och bistår med juridisk kunskap.

OM DU VILL ATT VI KONTAKTAR DIG KAN DU FYLLA I FORMULÄRET NEDAN

Så här går du tillväga för att välja oss

 

För att välja Söders Demens och Specialteam kan följande steg göras:

 

  • Du ber om att bli uppringd eller så ringer du oss på 08-410 716 50.
    Du kan även maila till info@sodersdemensteam.se.
  • Vid ett första möte presenterar vi företaget närmare och du får träffa assistentsamordnare.  Vi går igenom din livssituation och dina behov och berättar vad vi kan erbjuda.
  • Vid ett andra möte ta vi fram förslag om hur assistansen ska utformas och tar emot dina eventuella synpunkter och frågor. Är båda parter överens skriver vi ett avtal.
  • Du kommer sedan tillsammans med din kontaktperson gå igenom dina önskemål och genom det forma din genomförandeplan, arbetsschema osv.
  • Som kund är du delaktig i hela rekryteringsprocessen, oavsett om det gäller ny rekrytering eller anställning av redan befintlig personal.

Ert namn (obligatoriskt)

Ert telefonnummer (obligatoriskt)

Er epostadress (obligatoriskt)

Meddelande (obligatoriskt)